84.5

Assenovgrad Mavrud Reserva 2004

Асеновград Мавруд Резерва 2004

Quick rate: Barely drinkableAverage (Insignificant)GoodVery goodAstonishing
Opinions: 2   Your rating: -
Other rating(s) Bacchus: -
 DiVino: -
Producer:
Assenovgrad (Асеновград)
Country:
Bulgaria (България) 
Vintage:
2004
Other vintages: 
2003
Variety:
Mavrud (Мавруд)
€ 3.07  
Added by demiro
23 Apr 2009

Winemaker's notes:
Наситен, рубинено червен цвят до гранатов. Добре развит букет, характерен за сорта, с нюанс на дъб.

[Blog it]

Register with us and you will also be able to add this wine to your Wine Journal, Cellar, Wish List and Favourites. Go ahead - sign up.
How to drink it
Food: -
Cheese: -
Temperature: 16-18 °C
Do all wines have Sulfites?
From the Reading Room
Yes - Sulfites are a natural byproduct of the fermentation process. According to Professor Roger Boulton, Ph.D., University of California at Davis, even if no sulfur dioxide (SO2) is added to wine, fermenting yeasts will produce SO2 from the naturally occurring inorganic sulfates in all grape ...
Comments & Ratings
1demiro
23 Apr 2009
85
С едно другарче в един ресторант (всъщност не кой да е, а ресторанта в Дома на Академика при БАН) си поръчахме по чаша вино и бяхме много приятно изненадани от това, което ни донесоха. Изпихме го с удоволствие и почнахме да гадаем какво са ни донесли. Опитите бяха много и както се оказа, никой не се доближи и най-малко до истината. Помолихме да ни донесат бутилката и какво да видим - Асеновградски Мавруд.

Не си спомням друг път да съм го пил това вино. По принцип вина с етикети "Мерло от Стамболово" и "Асеновградски Мавруд" гледам да избягвам... но това беше добро.
2slice
19 Oct 2009
84
Може да се уловят качествата на сорта, макара и че се наблюдават нехарактерни черти като осезаем плодов нос (най-вероятно е купаж). Вкусът е добре балансиран, а финалът дълъг и не много танинов. Тази реколта се откроява сред останалите, които просто не стават за пиене.