84.5

Assenovgrad Mavrud Reserva 2004

Асеновград Мавруд Резерва 2004

Quick rate: Barely drinkableAverage (Insignificant)GoodVery goodAstonishing
Opinions: 2   Your rating: -
Other rating(s) Bacchus: -
 DiVino: -
Producer:
Assenovgrad (Асеновград)
Country:
Bulgaria (България) 
Vintage:
2004
Other vintages: 
2003
Variety:
Mavrud (Мавруд)
€ 3.07  
Added by demiro
23 Apr 2009

Winemaker's notes:
Наситен, рубинено червен цвят до гранатов. Добре развит букет, характерен за сорта, с нюанс на дъб.

[Blog it]

Register with us and you will also be able to add this wine to your Wine Journal, Cellar, Wish List and Favourites. Go ahead - sign up.
How to drink it
Food: -
Cheese: -
Temperature: 16-18 °C
What is terroir?
From the Reading Room
Terroir (French pronunciation: [tεʁwaʁ]; Spanish: terruño, pago) was originally a French term in wine, coffee and tea used to denote the special characteristics that geography bestowed upon them. It is a group of agricultural sites in same region which share the same soil, weather conditions and ...
Comments & Ratings
1demiro
23 Apr 2009
85
С едно другарче в един ресторант (всъщност не кой да е, а ресторанта в Дома на Академика при БАН) си поръчахме по чаша вино и бяхме много приятно изненадани от това, което ни донесоха. Изпихме го с удоволствие и почнахме да гадаем какво са ни донесли. Опитите бяха много и както се оказа, никой не се доближи и най-малко до истината. Помолихме да ни донесат бутилката и какво да видим - Асеновградски Мавруд.

Не си спомням друг път да съм го пил това вино. По принцип вина с етикети "Мерло от Стамболово" и "Асеновградски Мавруд" гледам да избягвам... но това беше добро.
2slice
19 Oct 2009
84
Може да се уловят качествата на сорта, макара и че се наблюдават нехарактерни черти като осезаем плодов нос (най-вероятно е купаж). Вкусът е добре балансиран, а финалът дълъг и не много танинов. Тази реколта се откроява сред останалите, които просто не стават за пиене.